MusicBox359.com: it's time for music!

Новини

Начало   |   Новини  |   Lenny Kravitz: Johnny Cash

Lenny Kravitz: Johnny Cash

28 / 11 / 2018

Буквално преди часове Lenny Kravitz пусна видеоклип към песента Johnny Cash. Песента е част от последния албум на китариста Raise Vibration. Клипът можете да видите по-долу.

Лентата е режисирана от Mathieu Bitton и показва рокаджията в неговото студио, връхлетян от спомените по великия Johnny Cash. А такива има, при това болезнени за рокаджията, за което подсказва появяващата се снимка на малкия Lenny с майка си.

Историята е следната:

През декември 1995-а Lenny заминава за Лос Анджелис, когато научава, че неговата майка - актрисата Roxie Roker, умирайки губи битката с рак на гърдата. Той отсяда в къщата на продуцента Rick Rubin. А той пък в този момент работи с Johnny Cash по албума American Recordings II: Unchained.

От аерогарата Lenny заминава директно за болницата, защото иска да е до майка си. По-късно, когато вече е в дома на Rick Rubin, рокаджията получава обаждане от клиниката, че майка му е починала. И точно в този момент той попада на Johnny Cash и съпругата му June.

"Бях малко объркан и не бях в час..." - обяснява Kravitz - "...и двамата просто дойдоха при мен, заобиколиха ме и ме прегърнаха. Двамата. Ние не бяхме приятели от толкова дълго. Не ги познавах толкова отдавна, а бяхме едни... съквартиранти. Но те решиха в този момент да ме третират, сякаш бях от семейството им. Беше красив момент на човечността и любовта."

А за песента Lenny споделя - "И сега толкова години по-късно чух мелодията, чух музиката, но не разбирах защо ми изникваха думите Johnny Cash. Очевидно това е история, която ми е повлияла и е седяла вътре в моя дух. Те бяха красиви, истински хора - и предполагам, че може би това беше последният път, когато бях утешен по този начин”.

по материали на

Lenny Kravitz: Here to Love

02 / 12 / 2019

Lenny Kravitz: Here to Love

Когато преди време във видео каналите на световната мрежа се появи песента Here to Love на Lenny Kravitz, на всички ни направи впечатление силната ангажираност на парчето. Звучеше като един анонс за солидарност, като апел за толерантността и със силен фокус, насочен към човешките...

Още

Lenny Kravitz: отново на БГ сцена

19 / 09 / 2018

Lenny Kravitz: отново на БГ сцена

25 години продължава кариерата на Lenny Kravitz - определян като един от най-успешните музиканти на нашето време. Както самият той признава вдъхновението идва от соул, рок и фънк звученето на 60-те и 70-те години. Наградите му са впечатляващи - музикантът, композитор и продуцент е...

Още

Коментари
Няма коментари!
Коментирай
Oт: Въведете кода от картинката:
 Нова картинка
Коментар:
CAPTCHA Image