MusicBox359.com: it's time for music!

Новини

Начало   |   Новини  |   The Rolling Stones: пуснаха концерта в Altamont Raceway Park през 1969

The Rolling Stones: пуснаха концерта в Altamont Raceway Park през 1969

10 / 01 / 2022

Библиотеката на Конгреса на Съединените щати публикува неиздавани досега кадри от прословутия фестивал във Altamont Raceway Park през 1969 г.
Безплатният концерт се състоя в Altamont Raceway Park в Северна Калифорния на 6 декември 1969 г. и включва изпълнения на The Rolling Stones, Grateful Dead, Jefferson Airplane, Crosby, Stills, Nash & Young и др.
На събитието присъстваха около 300 000 души. За съжаление това място стана и сцена на тежко насилие, включително намушкането на 18-годишната Meredith Hunter от Hells Angels - организация, която се беше заела с охраната на фестивала.

Докато кадри от този ден преди това бяха показани в документалния филм на Maysles Brothers Gimme Shelter, то сега Библиотеката на Конгреса сподели любителски филм, който никога не е виждан досега. Видеото, което дойде без аудио, показва Rolling Stones, Gram Parsons, Crosby, Stills, Nash & Young и други, които изпълняват и се мотаят сред тълпата. Гледайте го по-долу сега.

Кадрите са придобити от колекционера на архиви Rick Prelinger през 1996 г., чиято колекция от 200 000 филмови ролки беше предоставена на библиотеката на Американския Конгрес през 2022 г. Ръководителят на секцията за филми на библиотеката, Mike Mashon, написа в блог, че един техник наскоро се е натъкнал на „две ролки с беззвучен 8 мм филмов негатив  – един често срещан формат за домашен филм“, който е бил придружен от ръкописна бележка, която гласяла „Stones in the Park“.

„Когато видях това, веднага си помислих, че може да е домашен филм от концерта на Rolling Stones в Hyde Park от 5 юли 1969 г., проведен в Лондон няколко дни след смъртта на китариста Brian Jones“, пише още Mashon. „Но би могло да е и копие на документален филм със същото име, което би направило откритието значително по-малко интересно. Независимо от това, изпратих ролките за 2K цифровизация от нашата лаборатория за съхранение на филми. Няколко дни по-късно чух от някои много развълнувани колеги, че сканираното не е било шоуто в Хайд Парк. Беше от концерта на Altamont Speedway в Калифорния и определено не бяха кадри от документалния филм от 1970 г. Много хора познават доста добре документалния филм Gimme Shelter, но в този домашен филм има много повече кадри.”

Та така със Камъняците...

И още - междувременно по-рано тази година Mick Jagger обясни защо обича да посещава местни свърталища, докато е на турне със бандата, вместо да прави „типични туристически неща“. „Всеки град има нещо от голям интерес, независимо дали е красив парк, или прекрасна картина, или музей, който е интересен за вас, или нещо странно, за което никога не сте се замисляли“, каза той. Бандата заби на сикрет концерт в Ronnie Scotts в родния им град Лондон миналия месец, за да почете покойния си барабанист Charlie Watts. Музикантът почина през август 2021 г. на 80-годишна възраст.

Ето тук малко по-горе отляво погледайте кадрите, предоставени от Библиотеката на Конгреса на САЩ. Предупреждаваме ви, че в записа няма звук...

 

Paul McCartney: The Rolling Stones са група за блус кавъри

13 / 10 / 2021

Paul McCartney: The Rolling Stones са група за блус кавъри

Paul McCartney определи The Rolling Stones като „блус кавър банда“ в ново интервю.Музикантът разсъждаваше върху наследството на The Beatles, когато направи забележката за дългогодишната група.Говорейки пред The New Yorker, Paul McCartney сподели, че „The Beatles са работили с по -широк спектър от...

Още

The Rolling Stones: продължават No Filter без Charlie Watts

29 / 09 / 2021

The Rolling Stones: продължават No Filter без Charlie Watts

Rolling Stones започнаха първото си турне в САЩ след смъртта на Charlie Watts с почит към барабаниста на групата, който беше неин член от шест десетилетия. Легендарните рокери възобновиха забавеното с пандемията турне No Filter в неделя в Dome в America Center в Сейнт Луис - първият им публичен...

Още

Коментари
Няма коментари!
Коментирай
Oт: Въведете кода от картинката:
 Нова картинка
Коментар:
CAPTCHA Image