MusicBox359.com: it's time for music!

Новини

Начало   |   Новини  |   S&M²: Symphony & Metallica

S&M²: Symphony & Metallica

05 / 08 / 2019

Лентата на Metallica и Симфоничният оркестър на Сан Франциско, наречена S&M² и която ще бъде направена по повод 20-годишнината от издаването на оригиналния концертен албум S&M (Symphony & Metallica), ще се появи по киносалоните на 9.10.2019.

Оригиналният концерт S&M също е съвместен проект на Metallica и Симфоничния оркестър на Сан Франциско под диригентството на Michael Kamen и е записан през пролетта на 1999 в Berkeley Community Theatre, California. И за последните 20 години от записа са продадени повече от 5,500,000 копия само в USA.

Сега момчетата от бандата желаят да повторят историята и успеха на S&M на грандиозно шоу на 6-ти септември. Диригент на окестъра ше бъде Edwin Outwater, който ще замести починалият през 2003-та Michael Kamen. И не само това - лично легендарният диригент Michael Tilson Thomas ще започне последния си сезон като Музикален директор на Симфоничния оркестър на Сан Франциско със специална поява на сцената, за да дирижира част от грандиозното шоу.

"Шоуто ще отиде отвъд вълненията  - фактът, че най-накрая Сан Франциско се сдобива с толкова необходима арена от световна класа, фактът, че Metallica може да бъде част от тържеството на откриването, фактът, че ние трябва да прегледаме S&M 20 години по-късно, и фактът, че получаваме да споделим не само със Симфоничния оркестър на Сан Франциско за пореден път, но и със самата легенда, MTT (Michael Tilson Thomas), тъй като той започва последната си година като музикален директор тук, в Сан Франциско. Това е страхотно страхотно ... " - възкликва Lars Ulrich.

Новият концертен филм S&M² ще представи за първи път след 20 години нови версии на песни, написани и издадени след оригиналния концерт, с нови оркестрални елементи от Bruce Coughlin.

"Симфоничният оркестър на Сан Франциско е щастлив, че ще бъде част от откриващата седмица на Chase Center и отново ще се представи с Metallica, за да пресъздаде магията на историческите концерти S&M, заяви музикалният директор Michael Tilson Thomas. „Щастлив съм да се присъединя с приятелите си от Metallica, за да направя това изключително музикално събитие тук, в Сан Франциско.“

 

 

Metallica: започват да стриймват концерти

24 / 03 / 2020

Metallica: започват да стриймват концерти

В понеделник изтече новината: Metallica ще стриймват по един пълен гиг всеки понеделник. И да - тази сутрин (ранно БГ време) от бандата започнаха новата си концертна онлайн поредица #MetallicaMondays. Групата обяви, че отсега нататък, всеки понеделник, ще пуска по един цял свой концерт...

Още

James Hetfield: какво обича да слуша в колата си

03 / 06 / 2019

James Hetfield: какво обича да слуша в колата си

Интересно ми е било винаги следното нещо - каква музика слушат в свободното си време моите любими групи и изпълнители. Собствената си, на приятелски банди, на колеги или пък нещо друго съвсем неподозирано и дори избръмчано... Тези дни благодарение на видео, пуснато в...

Още

Коментари
Няма коментари!
Коментирай
Oт: Въведете кода от картинката:
 Нова картинка
Коментар:
CAPTCHA Image