MusicBox359.com: it's time for music! MusicBox359.com: it's time for music!

Новини

Начало   |   Новини  |   Serj Tankian: обяснява текста на Toxicity

Serj Tankian: обяснява текста на Toxicity

05 / 07 / 2024

Serj Tankian разяснява значението на текста "свещена тишина и сън" от албума "Toxicity" от 2001 г.

Докато промотира новия си мемоар Down With the System, Tankian се появи в подкаста Soul Boom. Водещ на подкаста е Rainn Wilson и в него се разглеждат различни духовни теми като смисъла на живота.

По време на разговора им миналия месец Wilson помоли вокалиста на System of a Down да "опише онова пространство между свещената тишина и съня", позовавайки се на припева на "Toxicity". Става дума за този точно пасаж: 

“You, what do you own the world? / How do you own disorder? Disorder / Now somewhere between the sacred silence / Sacred silence and sleep / Somewhere, between the sacred silence and sleep / Disorder, disorder, disorder”.

Tankian обяснява: "Свещената тишина загатва за индианското разбиране за духовност и е мястото, на което отивате, ако медитирате. Всичко се губи и всичко се намира през различните воали на свещената тишина.

"А сънят - ние знаем какво е сънят. Така че "някъде по средата" е красиво нещо, защото мисля, че когато хората заспиват, REM сънят, когато той се задейства, има момент, в който медитирате и просто не го знаете", казва той. "Това се отнася до този момент, този специфичен уникален момент."

Запитан шеговито как успява да открие това в собствения си живот, той се пошегува: "С деца?! Изчезвай !!!"

Brian May и Serj Tankian забиха заедно на фестивала Starmus

09 / 09 / 2022

Brian May и Serj Tankian забиха заедно на фестивала Starmus

Brian May и Serj Tankian се обединиха и изпълниха заедно по време на фестивала Starmus в Армения онзи ден (7 септември). Гледайте китариста на Queen и певеца на System of a Down да изпълняват заедно класическа песен на Queen на сцената. Starmus е описан като фестивал на науката и изкуството, който празнува научната комуникация с учени, инженери, художници и астронавти от световна класа според уебсайта на фестивала. Темата на Starmus VI беше 50 години на Марс, отбелязвайки 50-годишнината от...

Още

Serj Tankian: гласът на System Of A Down сподели ново видео

10 / 06 / 2022

Serj Tankian: гласът на System Of A Down сподели ново видео

Изпълнителят на System Of A Down Serj Tankian сподели нова солова песен, която служи като съпротива срещу „хлъзгавата кражба“, която той твърди, че е видял на политическите избори в Армения.Песента, която е изпята изцяло на арменски език, е написана през 2017 г., но е завършена едва тази година. В него участва арменският певец Sevak Amroyan, а Hrag Yedalian е режисьорът на музикалния видеоклип, който можете да гледате по-долу. Заглавието на песента „Amber“ се...

Още

Коментари
Няма коментари!
Коментирай
Oт:


Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 Нова картинка
CAPTCHA Image