MusicBox359.com: it's time for music!

Новини

Начало   |   Новини  |   Roger Waters: The Man Behind The Wall

Roger Waters: The Man Behind The Wall

21 / 05 / 2018

Преди пет години през 2013-та Dave Thompson написва книга, която носи емблематичното заглавие Roger Waters: The Man Behind The Wall (Мъжът зад Стената). И какво точно се крие зад стената, скрила създателят на една от най-значимите рок банди – Pink Floyd, можете да откриете между кориците. 
Съоснователят на Pink Floyd е смятан  за един от най-оригиналните текстописци на поколение, което буквално е препълнено с таланти. Рок звездата, която бяга от звездния си статут и се бунтува срещу него, все още е загадка за мнозина. За някои той е лицето на класическите Pink Floyd, за други той е създателят на един от най-великите албуми на рока, а за трети е бунтар, който се бори срещу... СИСТЕМАТА.

„Роджър Уотърс. Човекът зад Стената” (в превод на български) включва ексклузивни интервюта с журналисти, приближени на великия Waters.

Първата изчерпателна биография за живота му, която прецизно отсява истината от слуховете и проследява живота му от детството, през пускането на първия британски сингъл на Pink Floyd, до соловата кариера на Roger Waters. Dave Thompson акцентира върху най-великите постижения на музиканта, както с Pink Floyd, така и като солов изпълнител; войните, които самият той води със себе си, с останалите членове на Pink Floyd, с музикалната индустрия, с правителствата, с рамките и с границите.
Waters, раздвоен между охолния живот, който печалбите от продадените албуми на Pink Floyd му носят, както и Waters, опълчен срещу цялата музикална индустрията.

И все пак - длъжни сме да кажем, че книгата е много повече насочена към Pink Floyd, отколкото към Roger Waters. Ясно защо - енергията, ценностите, усещането за музика и лирика властват у легендарния музикант с най-пълна сила, когато гравитират и се въртят около ядрото наречено PINK FLOYD.

Roger Waters: Gilmour не ме допуска до сайта на Pink Floyd

22 / 05 / 2020

Roger Waters: Gilmour не ме допуска до сайта на Pink Floyd

Отново се възобновиха крамолите около Pink Floyd. Тези дни Roger Waters нападна вербално David Gilmour, защото не му давал достъп до сайта и страниците в социалните мрежи на великата група.   След като пожъна огромен успех на представената в изолация версия на Mother от албума The Wall...

Още

Roger Waters: Stravinsky’s The Soldier’s Tale

23 / 10 / 2018

Roger Waters: Stravinsky’s The Soldier’s Tale

След като миналата, 2017-та, година Roger Waters издаде първия си запис (Is This the Life We Really Want?) след четвърт век мълчание, сега музикантът отново ще пуска нещо ново. И този път бившия басист на Pink Floyd  не спира да ни изненадва - новото начинание на Roger Waters е озаглавено Stravinsky’s The...

Още

Коментари
Няма коментари!
Коментирай
Oт: Въведете кода от картинката:
 Нова картинка
Коментар:
CAPTCHA Image