MusicBox359.com: it's time for music! MusicBox359.com: it's time for music!

Новини

Начало   |   Новини  |   Rock & Roll Hall of Fame: номинациите за 2017-та вече са ясни

Rock & Roll Hall of Fame: номинациите за 2017-та вече са ясни

22 / 12 / 2016

Номинациите са ясни! Tupac Shakur пише история - това е първият хип-хоп солов изпълнител, който ще влезе в Rock & Roll Hall of Fame (Залата на славата на рока). Рапърът ще се присъедини към тази институция догодина редом с Pearl Jam, Journey, Yes, Electric Light Orchestra и Joan Baez. Това анонсира фондацията на рок залата тази седмица.

Музикантите, които са били номинирани няколко пъти бяха, общо взето, пренебрегнат в полза на тези, които са с първи номинации. С изключение на Yes, всички останали бяха нови за гласуване. Припомняме, че за да бъдат допустими, кандидатите трябва да са издали първия си албум най-малко 25 години по-рано. Бюлетините бяха раздадени през октомври и изпратени до повече от 900 музикални артисти, историци и хора в индустрията, включително всички живи членове на Залата на славата, които са в състояние да гласуват.

Групата Chic се е явявала в бюлетината 11 пъти, включително и през тази година, но така и не успя да влезе в списъка. Но от друга страна съоснователят на бандата Nile Rodgers, писател-производител, който е работил с всеки от Diana Ross до David Bowie, ще бъде награден с наградата Musical Excellence за тази година.

32-рата годишна церемония по въвеждането  в Rock & Roll Hall of Fame ще се състои на 7.04.2017 в Barclays Center, Brooklyn, New York.

Ето и пълният списък на изпълнителите:

• Joan Baez

• Electric Light Orchestra

• Journey

• Pearl Jam

• Tupac Shakur

• Yes

Award for Musical Excellence:

• Nile Rodgers

Rock and Roll Hall of Fame: номинациите за 2024

12 / 02 / 2024

Rock and Roll Hall of Fame: номинациите за 2024

Mary J. Blige, Mariah Carey, Cher, Dave Matthews Band, Eric B. & Rakim, Foreigner, Peter Frampton, Jane's Addiction, Kool & the Gang, Lenny Kravitz, Oasis, Sinéad O'Connor, Ozzy Osbourne, Sade and A Tribe Called Quest - това е един еклектичен състав от номинирани за Залата на славата на рокендрола за 2024 г., чийто окончателен списък ще бъде разкрит в края на април. Десет от 15-те номинирани – Carey, Cher, Foreigner, Frampton, Kool & the Gang, Kravitz, Oasis,...

Още

Кой бе въведен в Залата на славата на рокендрола ???

20 / 04 / 2015

Кой бе въведен в Залата на славата на рокендрола ???

Припомняме правилата:  за да бъде въведен един изпълнител или група във Rock and Roll Hall of Fame, необходимо е да са изминали 25 години от излизането на първия им запис. А музикалната институция е със седалище в Кливланд в щата Охайо. Тази година церемонията бе 30-та юбилейна. Първото заседание на това съобщество се е състояло през 1986 година. За въведените в Залата буквално преди часове организаторите споделиха: "Тези нови участници олицетворяват влиянието, което...

Още

Коментари
Няма коментари!
Коментирай
Oт:


Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 Нова картинка
CAPTCHA Image