MusicBox359.com: it's time for music!

Новини

Начало   |   Новини  |   Led Zeppelin: Стълба към вечността

Led Zeppelin: Стълба към вечността

03 / 09 / 2019

От каталога на издателство "Хелиопол" излезе по книжарниците изданието на Явор Дянков "Led Zeppelin. Стълба към вечността".

Книгата от 142 страници впечатлява с истинското и в дълбочина разбиране на материала както и с познаване на детайлите за бандата. Вътре са описани силата и обаянието на тази легендарна рок група. Има и доста биографични данни за членовете ѝ, а също така и текстове на песните, които хвърлят поглед върху личностите, чиято динамична музика още живее.

Сега вече такава музика не се прави (с малки изключения - сещам се за Greta Van Fleet). Времето е друго, излизаха нови музикални моди, изгряваха звезди, залязваха други, но като стария символ на рока Led Zeppelin и до ден-днешен няма. Тогава рокът беше съвършено друго нещо. Той беше арена на гении, където си даваха схватка с цялата дивота на таланта най-невероятните музиканти, като Robert Plant, Jimmy Page, John Paul Jones и John "Bonzo" Bonham.

Авторът дефинитивно заявява (вижте пълният цитат по-долу): "И ако съумеете да чуете всички песни на Led Zeppelin, може би тогава ще вникнете в смисъла на тези редове. Които идват да подскажат, че полъхът на гения идва изведнъж, почти случайно, напълно непредвидимо. И не е казано, че веднъж отминал, мигът ще се повтори някога във времето".

 

 

Led Zeppelin: невинни

10 / 03 / 2020

Led Zeppelin: невинни

Край на сагата - след години съдебни премеждия Led Zeppelin бяха окончателно оправдани. НЕВИННИ реши 11-членен съдебен състав в San Francisco вчера, на 9-ти март. При това решението беше взето с 9-за срещу 2-против гласа. Всички знаем историята. Делото започна още през 2014, а две години...

Още

John Bonham: 70-ят му рожден ден бе честван подобаващо в родния му град

17 / 07 / 2018

John Bonham: 70-ят му рожден ден бе честван подобаващо в родния му град

Рожденният ден на легендарния барабанист на великите Led Zeppelin - Bonzo беше честван подобаващо в неговия роден град Redditch. На 31-ви май John Henry Bonham щеше да закръгли годимките си на 70. За съжаление той ни напусна твърде рано - още през далечната 1980-та. В негова чест в градчето беше...

Още

Коментари
Няма коментари!
Коментирай
Oт: Въведете кода от картинката:
 Нова картинка
Коментар:
CAPTCHA Image