MusicBox359.com: it's time for music!

Новини

Начало   |   Новини  |   Billy Gibbons: Desert High

Billy Gibbons: Desert High

26 / 04 / 2021

Billy Gibbons си спомня за Jim Morrison и Gram Parsons, докато се обикаля в Joshua Tree във видеото към Desert High, най-новия сингъл от предстоящия албум на ZZ Top рокера, който ще носи заглавието Hardware.

В записа Gibbons пее за Jim Morrison („..Пустинната жаба ме води на разходка / Кралят на гущерите винаги е до мен“, кимване към алтернативното его на фронтмена на The Doors).

Освен това Billy Gibbons отдава почит и на Gram Parsons - вокалист на бандата Flying Burrito Brothers, който почина в хотелска стая точно тук - в Joshua Tree.

Вижте клипа по-долу...

„...Gram почина в стая осем и остави всичко на Keith/ Само на няколко мили от солта и морето...“, пее Gibbons, цитирайки словаta на китариста Keith Richards на The Rolling Stones. Припомняме за феновете, че първата китара на 'Камъняците' позволи на приятеля си Parsons да запише Wild Horses, преди самата група да я пусне в сингъл.

„Песента може би не е типична за [албума] Hardware като цялост, но дава индикация за загубата на звукова чувствителност в албума“, каза Gibbons за Desert High в изявление. „Пустинята е наистина загадъчно място и ние бяхме привилегировани, че прекарахме цялото това време там, поглъщайки топлината, атмосферата... Там естественият фон е най-суров и неопитомен. Подозираме, че това, което сме направили, е нещо като отражение или, може би, мираж, което е все едно - те са свързани. "

John Fogerty & Billy Gibbons изпълниха на живо новото си парче

31 / 05 / 2018

John Fogerty & Billy Gibbons изпълниха на живо новото си парче

Звездата на великите Creedence Clearwater Revival John Fogerty концертира заедно със ZZTop в Щатите. Турът носи името Blues And Bayous, стартира на 25-ти май в Atlantic City и ще приключи на 29-ти юни. Но това не е новината - това го знаем отдавна. По-интересното е, че John Fogerty и Billy Gibbons изпълниха на живо авторското...

Още

Billy Gibbons (ZZ Top) прави кавър с La Marisoul

06 / 07 / 2016

Billy Gibbons (ZZ Top) прави кавър с La Marisoul

Billy Gibbons от ZZ Top и La Marisoul от мексиканската банда La Santa Cecilia направиха психеделично пътуване с парчето Green River на Creedence Clearwater Revival, което двамата направиха като двуезичен кавър. "Текстът на Green river разказва история за всичко онова, което се случва около дълбокото...

Още

Коментари
Няма коментари!
Коментирай
Oт: Въведете кода от картинката:
 Нова картинка
Коментар:
CAPTCHA Image