MusicBox359.com: it's time for music!

Новини

Начало   |   Новини  |   Шрифтове на основата на почерк ...?

Шрифтове на основата на почерк ...?

21 / 06 / 2018

Некомерсиална идея прераснала в проект. Така авторите простичко описват идеята си. И допълват - "Тези шрифтове бяха измислени, за да бъдат източник на вдъхновение за музикантите. Стихове на песните, написани с почерка на знаменитите изпълнители, развива креативността. Скицирането на песни с почерка на Bowie или Cobain може да бъде само упражнение на въображението ... но нали това е смисълът."

Авторите са моделирали шрифтовете на основата на истинския почерк на някои музикални идоли.

Те са изучавали бележки, писани на ръка и записки от всякакъв характер, вкл. и от лаптопи (за тези които са имали) на звездите, за да разкрият закономерностите при писането на буквите и дори на препинателните знаци и така да създадат цифров почерк, който точно повтаря начина, по който музикантите са писали на хартия.

Първият, когото ще предствим по този необичаен начин е големият David Bowie. Той е роден в Брикстон и развива енциклопедичен интерес към музиката, изкуството и дизайна, а през 1963 г. избира професионалната кариера на музикант. David Bowie непрекъснато експериментира с нови подходи в музиката и в изкуството, създавайки неординарни песни, които стават класика в поп музиката.

Текст от Space Oddity, написан лично от David Bowie

Следващият е John Lennon. Самият музикант скромно е споделял: "Всъщност ние създавахме хитове, не придавайки на това особено значение - правехме го просто така, за забавление. Текстовете на парчетата не носеха някакъв особен смисъл".

Нека видим сега как изглежда неговият почерк и написаните от него собственоръчно текстове...

Yellow Submarine

Kurt Cobain е третият от тази група... Той създава Nirvana през 1987 година и подарява на целия свят красотата на своя гръндж. Музикантът черпи вдъхновение от пънк рока, блуса и хеви метъла, създавайки новия жанр в рока. Уникалният поетичен стил на поезията му, влияе на цяло поколение, включително и до днес.

Smells Like Teen Spirit
David Bowie: Starman отново развълнува ценителите на музикалното изкуство

15 / 03 / 2019

David Bowie: Starman отново развълнува ценителите на музикалното изкуство

В далечната вече 1972 година David Bowie издава Starman. И този сингъл моментално заема полагащото му се място на музикалния пиедестал - TOP10 на Острова го приема 'в обятията си' веднага и безапелационно. И сега, 47 години по-късно, това парче отново развълнува почитателите на...

Още

David Bowie: The Last Five Years е филм на BBC2

09 / 01 / 2017

David Bowie: The Last Five Years е филм на BBC2

Излъчена през 2013 и фокусирана върху годините между 1971 и 1983 -  всички помним впечатляващата документална лента David Bowie: Five Years за живота и творчеството на великия музикант. Ден преди 8-ми януари, на който е родена звездата, BBC2 ни зарадва с ново документално филмче, което се...

Още

Коментари
Няма коментари!
Коментирай
Oт: Въведете кода от картинката:
 Нова картинка
Коментар:
CAPTCHA Image