MusicBox359.com: it's time for music!

Новини

Начало   |   Новини  |   Харуки Мураками прави специално радиошоу

Харуки Мураками прави специално радиошоу

20 / 05 / 2020

Харуки Мураками (Haruki Murakami) ще бъде водещ на специално радио шоу, наречено  Stay Home Special. По време на двучасовото предаване световно известният японски писател ще представи някои от любимите си песни и ще отговаря на въпроси на слушатели. Шоуто цели да повдигне духа във времето на изолация и пандемия и ще бъде излъчено в национален ефир на 22 май.

„Надявам се, че музиката може да помогне поне малко за разпръскване на тъгата, която се натрупа от коронавируса.“ – казва писателят.

Не за първи път Харуки Мураками се обръща към силата на радиото, за да общува със своите почитатели. От 2018 г. писателят спорадично води едночасово предаване на запис по Tokyo FM, където представя музика от своята забележителна колекция, наброяваща над 10 000 заглавия. Музикалният му вкус включва класическа музика, джаз, поп и рок. За тези, които не знаят, преди да стане писател в продължение на 7 г. Мураками е собственик на джаз клуб в родината си.

„Колекционирането на записи и компактдискове е мое хоби от детството и благодарение на това къщата ми прелива от музика. Все пак понякога изпитвам чувство на вина към света, докато слушам толкова невероятна музика и си прекарвам добре сам.“ – пише Мураками преди първото си радио предаване през 2018 г. и допълва: „Помислих си, че е добре да споделя тези приятни моменти с другите хора, докато си бъбрят на чаша вино или кафе.“

За сведение да припомним най-популярните произведения на Харуки Мураками : това са романите „Норвежка гора“, „Кафка на плажа“, „Преследване на дива овца“, „Хроника на птицата с пружина“, а най-новата му книга на български език е „Убийството на Командора“, която излезе миналата година от каталога на „Колибри“. Романите, разказите и есетата на японския писател са преведени на над 50 езика и са продадени в милиони екземпляри по целия свят.

 

 

Коментари
Няма коментари!
Коментирай
Oт: Въведете кода от картинката:
 Нова картинка
Коментар:
CAPTCHA Image